Strony
▼
Strony
▼
Muffinki migdałowo- cynamonowe
składniki:
- 0.5 szklanki mąki pszennej
- 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 0.5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru cynamonowego
- 1 torebka herbaty o aromacie cynamonu
- 0.5 szklanki płatków migdałowych
- 2-3 jajka
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2-3 łyżki syropu klonowego
sposób przygotowania:
- Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dosypujemy cukier.
- W kubeczku kruszymy płatki migdałowe, dosypujemy cukier cynamonowy i torebkę herbaty.
- Jajka miksujemy z jogurtem i syropem klonowym.
- Obie masy łączymy. Pieczemy około 25 minut w temp. 180*C.
P.S.
Można nie dosypywać cukru i udekorować je wtedy różowym lukrem. Smacznego:)