LUŹNA qCHNIA
Bez stresu, zdrowo i na luzie- zapraszamy:)
Strony
(Przenieś do…)
BożoNarodzeniowe Słodkości
Obiadowo- Wieprzowina
OWOCOWE INSPIRACJE
Mama Mia! PASTA!
Maluszkowe Inspiracje
CIASTECZKA
Serniki
CockTails 'n' Shakes
Babeczkowo
Na dobry początek dnia
jak ułatwić sobie życie
Tarty
Obiadowo- Drobiowo
Strona główna
▼
Strony
(Przenieś do…)
Strona główna
BożoNarodzeniowe Słodkości
Na dobry początek dnia
Obiadowo- Drobiowo
Tarty
jak ułatwić sobie życie
CIASTECZKA
Mama Mia! PASTA!
Serniki
Babeczkowo
Obiadowo- Wieprzowina
CockTails 'n' Shakes
Maluszkowe Inspiracje
▼
jak ułatwić sobie życie
Wybór mąki:
Ciasto
drożdżowe i kruche
– mąka krupczatka
Ciasto biszkoptowe
– mąka pszenna lub pszenna z ziemniaczaną
Ciasto piernikowe
- mąka żytnia wymieszana z pszenną.
ILE WAŻY SZKLANKA MĄKI?
-
1 szklanka śmietany
-> 23-25 dag
-
1 szklanka mąki pszennej
-> 12-16 dag
-
1 szklanka mąki ziemniaczanej
-> 20 dag
-
1 szklanka cukru kryształu
-> 16-18 dag
-
1 szklanka cukru pudru-
> 12-16 dag
-
1 szklanka ryżu
-> 16-20 dag
-
1 szklanka kaszy manny
-> 15 dag
-
1 szklanka kaszy perłowej
-> 15-18 dag
-
1 szklanka grochu łuskanego
-> 23 dag
A ŁYŻKA:
-
1 płaska łyżka mąki
-> 2 dag
-
1 kopiasta łyżka mąki
-> 4 dag
-
1 kopiasta łyżka masła
-> 5 dag
-
1 łyżeczka soli
-> 1 dag
NAJLEPSZE TEMPERATURY DO
PIECZENIA
CIAST:
Ciasto biszkoptowe 90- 140°C
Ciasto ucierane
170- 190°C
Ciasto drożdżowe 180- 200°C
Ciasto Kruche
200- 220°C
Ciasto francuskie
220- 250°C
Piernik
180- 190°C
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer