- 1 średniej wielkości polędwiczka wieprzowa
- 3- 4 buraki
- 1 czerwona cebula
- 8 łyżek sosu sojowego
- 8 łyżek czerwonego octu winnego
- pieprz
- słodka papryka
- 5 łyżek miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:
- polędwiczkę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z białych błonek, kroimy w plasterki o grubości ok 1 cm
- cebulę obieramy, kroimy w plasterki
- buraki gotujemy, obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki
- miód, sos sojowy, oliwę oraz ocet mieszamy, doprawiamy pieprzem oraz słodką papryką, do powstałej marynaty dokładamy mięso
- odstawiamy do lodówki na min 4 godziny
- Mięso wyjmujemy z lodówki, pojedyncze kawałki układamy na gorącej patelni, smażymy na złoty kolor, po czym zdejmujemy z patelni, na którą wylewamy pozostałą marynatę, wrzucamy cebulę oraz pokrojone buraczki, podsmażamy
- Podajemy gorące, SMACZNEGO!