czwartek, 31 marca 2011

Ciasteczka kukurydziane



Składniki:


  • 1 szkl mąki pszennej
  • 1 szkl mąki kukurydzianej 
  • 0,5 kostki miękkiej margaryny
  • Cukier do smaku, puder bądź brązowy
  • 2-3 łyżki śmietany
Sposób przygotowania:


  • Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać śmietanę. Dosypać mąkę.
  • Wyrobić ciasto.
  • Włożyć na około 20 minut do lodówki.
  • Rozwałkować na grubość około 5 mm.
  • Wycinać ciasteczka dowolnego kształtu, jedne pozostawić w całości, w połowie wyciąć dziurkę. Piec 10 – 15 minut w temp. 180’C.

P.S.
Można przełożyć kremem, bitą śmietaną, dżemem lub posypać cukrem pudrem według uznania Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz