wtorek, 12 kwietnia 2011

Papaya crunchy flans

ciasto:

  • 2 jajka
  • 20 dkg margaryny, najlepiej Kasi
  • 2 szklanki mąki
  • odrobina cukru do smaku

nadzienie:

  • 1 mała puszka papai w lekkim syropie

Przygotowanie:
  • Masło ucieramy z cukrem i jajkami na puszystą masę.
  • Dosypujemy mąkę.Wyrabiamy ciasto.
  • Ciasto wstawiamy na około 20 minut do lodówki.Wyjmujemy z lodówki, wałkujemy.
  • Ciastem można wyłożyć silikonowe foremki do muffinek, jak i standardowe foremki do kruchych babeczek.
  • Ciasto nakłuwamy widelcem, wsypujemy do środka papaję, posypujemy cynamonem lub cukrem cynamonowym, zakrywamy okręgami wyciętymi z ciasta- też należy je ponakłuwać.
  • Wstawiamy do piekarnika na dosłownie 15 minut- do momentu aż ciasto będzie złote.

Smacznego:)

P.S
Oczywiście owoce Papai można zastąpić innymi:) Np. jabłkami, lub też na przykład kremem. Unikajcie jednak malin, czy truskawek, ponieważ mają zbyt dużo soku i ciasto się rozpłynie.