na 2 porcje:
- 2 średniej wielkości piersi z kurczaka
- 0,5 szkl wytrawnego białego wina
- kilka truskawek-ok. 6-8 sztuk
- łyżka brązowego cukru
- sól pieprz
- oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
- piersi myjemy, oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki
- truskawki myjemy, kroimy w plasterki
- wstawiamy wodę na ryż
- oliwę podgrzewamy na patelni i podsmażamy na niej kurczaka
- na drugiej patelni z odrobiną wody karmelizujemy cukier, wlewamy wino, gotujemy
- kurczaka kroimy w plasterki i obsmażamy je z dwóch stron na złoty kolor
- do wina wrzucamy truskawki, podgrzewamy.
- na talerzu układamy piramidki z plasterków kurczaka przełożone plasterkami truskawek.
- serwujemy z ryżem

P.S
aby urozmaicić sposób podania, ryż można nałożyć do niewysokich szklanek i tak uformowany przełożyć na talerz:)
smacznego!!