poniedziałek, 1 lipca 2013

Leczo na każdą porę roku

Składniki
na 4 porcje:
  • 1 pętko kiełbasy podwawelskiej
  • 3 parówki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g pieczarek
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz
  • kurkuma
  • ostra i słodka papryka
  • łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki ketchupu
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 2 łyżki masła
  • oliwa z oliwek

przygotowanie:
  • kiełbasę oraz parówki kroimy w plasterki, podsmażamy,
  • paprykę i pomidory myjemy, kroimy w kosteczkę.
  • Pieczarki obieramy , kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle z odrobiną oliwy, aby były złote, doprawiamy solą, słodką papryką oraz gałką
  • do kiełbasy dorzucamy paprykę i pomidory, podsmażamy, na koniec dokładamy podsmażone pieczarki.
  • dusimy około 15 minut, doprawiamy do smaku
  • podajemy z ryżem lub chlebem, według uznania.
Smacznego :) 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz