na 4 porcje:
- 1 pętko kiełbasy podwawelskiej
- 3 parówki
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 250 g pieczarek
- 2 pomidory
- sól
- pieprz
- kurkuma
- ostra i słodka papryka
- łyżeczka gałki muszkatołowej
- 2 łyżki ketchupu
- olej rzepakowy do smażenia
- 2 łyżki masła
- oliwa z oliwek

przygotowanie:
- kiełbasę oraz parówki kroimy w plasterki, podsmażamy,
- paprykę i pomidory myjemy, kroimy w kosteczkę.
- Pieczarki obieramy , kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle z odrobiną oliwy, aby były złote, doprawiamy solą, słodką papryką oraz gałką
- do kiełbasy dorzucamy paprykę i pomidory, podsmażamy, na koniec dokładamy podsmażone pieczarki.
- dusimy około 15 minut, doprawiamy do smaku
- podajemy z ryżem lub chlebem, według uznania.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz