- 5 serków homogenizowanych (op. 200g)
- 4 galaretki- 2 zielone i dwie inne
polewa:
- 1 kostka masła lub margaryny
- 0,5 kubka cukru
- 1 kubek mleka
- 1 tabliczka mlecznej czekolady
- 2 łyżeczki żelatyny
- 2 łyżeczki kakao
- do dwóch serków dolewamy 2 galaretki tego samego koloru rozpuszczone w kubku wrzątku, dokładnie mieszamy.

- potem kolejną galaretkę rozpuszczamy w 3/4 kubka wrzątku dolewamy do 1,5 opakowania serka i to samo powtarzamy z ostatnią galaretką.
- Składniki polewy rozpuszczamy w garnku.
- połowę masy czekoladowej wylewamy na wyłożoną folią spożywczą tortownicę, odstawiamy do lodówki, jak stężeje wykładamy zieloną masę i z powrotem do lodówki. Czynności powtarzamy i po trzeciej serowej warstwie wlewamy pozostałą polewę.
- Wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.Smacznego:)
P.S.
- na spód również rewelacyjnie nadają się pokruszone z masłem herbatniki lub biszkopty polane mlekiem:)
- banalnie proste, a jakie pyszne:)
- Białą i czekoladową warstwę zrobicie w następujący sposób:
do białej dodajecie 3 łyżeczki żelatyny namoczone w 0,5 kubeczku wody i mieszacie
co czekoladowej podobnie, ale wcześniej mieszacie serek z 2 łyżkami kakao i 2 łyżkami cukru pudru:)