wtorek, 13 sierpnia 2013

White chocolate watermelon n strawberry


Składniki:
na 4 porcje
  • 1kg  arbuza
  • 25 dkg truskawek
  • tabliczka białej czekolady
  • 50 ml soku z arbuza
  • 50 ml rumu lub innej mocnego trunku
Przygotowanie:

  • arbuza kroimy w kosteczki, truskawki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki.
  • przygotowujemy sos czekoladowy- czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, kiedy będzie płynna zestawiamy z ognia dolewamy soku z arbuza i rumu. mieszamy do uzyskania gładkiej błyszczącej konsystencji. Studzimy i polewamy owoce:)
Smacznego:)

P.S.
Sałatkę można serwować w wydrążonym arbuzie jeśli chcemy zrobić wrażenie:) Można także dosypać do niej jagód i/lub poziomek. Idealna letnia bomba kaloryczna...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz