poniedziałek, 9 grudnia 2013

Laseczki migdałowe

Składniki:
  • 200g mielonych migdałów
  • 100g cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 2 białka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 100g płatków migdałowych
polewa:
  • 1 tabliczka czekolady
Przygotowanie:

  • Zmielone migdały mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym, mąką oraz białkami, tak aby powstała jednolita masa
  • Z masy formujemy wałeczki o długości ok 12-15 cm i obtaczamy w płatkach migdałowych
  • Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy wałeczki, których jedną stronę lekko zawijamy tak, aby powstała laseczki
  • pieczemy ok 20 minut w temp 180'
  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i moczymy w niej upieczone ciasteczka:) możemy też posypać płatkami migdałowymi część oblaną czekoladą...
  • Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz