wtorek, 10 grudnia 2013

Sernik Puszysty

Składniki:


  • 1 kg mielonego twarogu
  • 1 kubeczek śmietanki kremówki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1 kubek cukru pudru
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń śmietankowy
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli




Przygotowanie:
  • piekarnik ustawiamy na 180"C
  • Ser mieszamy z masłem, dosypujemy mąkę lub budyń
  • śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym,
  • Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy do sera, następnie dokładamy śmietanę
  • Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie dokładamy do masy serowej.
  • Pieczemy ok 60 minut, po upieczeniu zostawiamy w uchylonym piekarniku do ostygnięcia.
  • Ostudzony oprószamy cukrem pudrem, polewamy czekoladą lub lukrem:)
  • Smacznego:)