ciasto:

- 2 szkl mąki krupczatki
- 1szkl cukru pudru
- 0,5 kostki masła
- 3 ugotowane na twardo żółtka
masa:
- 3 białka
- 1 szkl wiórków kokosowych
- skórka starta z 1 cytryny
- sok z 1 cytryny
- szczypta soli
- 1 szkl cukru pudru
Przygotowanie:
- mąkę przesiewamy do miski, dosypujemy cukier, siekamy z masłem i żółtkami na kruszonkę, szybko zagniatamy jednolite ciasto. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę
- przygotowujemy masę kokosową- białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania wsypujemy cukier i wiórki, dolewamy sok i wrzucamy skórkę
- spód wyklejmy na wysmarowaną i wysypaną mąką blachę lub na papier do pieczenia boki zawijamy do środka, aby masa nie wypłynęła- pieczemy ok 20 minut w temp 200-220"C.
- Po upieczeniu i ostudzeniu wylewamy masę kokosową i schładzamy w lodówce przez 2 godziny, bądź zapiekamy przez 15 minut- wtedy mazurek przykryty będzie przepyszną bezą kokosową.
- Dekorujemy wiórkami, płatkami migdałowymi lub orzechami laskowymi
- Smacznego:)