- 2 łyżeczki kolendry
- 2 łyżeczki anyżu
- 2 łyżeczki pieprzu czarnego w ziarenkach
- 1 papryczka chili
- skórka z 1 cytryny
- 1 łyżeczka cynamonu
- sól
- 2 łyżeczki świeżego imbiru
- 1 łyżka oleju
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 filet z indyka

Przygotowanie:
- kolendrę i anyż prażymy na suchej patelni. Wrzucamy do moździerza razem z pozostałymi przyprawami, dolewamy olej, ścieramy imbir. Nacieramy filet, wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę
- wsadzamy do rękawa razem z odsączonymi brzoskwiniami. Zapiekamy ok 40 minut.
- po upieczeniu brzoskwinie razem z sosem spod mięsa blendujemy na sos.
- podajemy z puree i sosem brzoskwiniowym.