piątek, 4 kwietnia 2014

Migdałowe schabowe

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
  • 0,5 szkl płatków migdałowych
  • 0,5 szkl bułki tartej
  • 2 jajka
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

Przygotowanie:
  • płatki migdałowe mieszamy z bułką, jajka rozbijamy, roztrzepujemy z solą i sokiem z cytryny
  • kotlety rozbijamy i oprószamy pieprzem, papryką i solą
  • mąkę wysypujemy na talerz i panierujemy kotlety kolejno- najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w płatkach
  • smażymy na złoty kolor.
  • Smacznego!
P.S
Płatki migdałowe możemy zastąpić mielonymi orzechami włoskimi lub sezamem:) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz