piątek, 25 lipca 2014

Zielony krem

Składniki:
na 4-5 porcji 

  • 1 porcja rosołowa 
  • 2 kostki rosołowe drobiowe Knorr 
  • 2 brokuły 
  • 1 kubek słodkiej śmietany 
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki 
  • 3 łyżeczki ostrej papryki 
  • sól
  • pieprz 
  • 1 kubek tartego żółtego sera 
  • garść ziół prowansalskich 
  • 1 op makarony typu Chow Mein 
 Przygotowanie: 

  • Porcję gotujemy ok 45 minut, dorzucamy kostki rosołowe, po czym wyjmujemy mięso.
  • Brokuły myjemy dzielimy na mniejsze różyczki i wrzucamy do rosołu, gotujemy do miękkości. 
  • Blendujemy. 
  • Wrzucamy starty ser i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami i papryką, Do śmietany dolewamy dwie łyżki ciepłej zupy, mieszamy po czym całą zawartość przelewamy do garnka. 
  • Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3 minuty i serwujemy z zupą. 
  • Smacznego!