poniedziałek, 6 października 2014

Tarta malinowa


Składniki:
Spód:
  • 1 op markiz czekoladowych np.: HIT caramel brownie
  • 1 tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady
  • 0,5 kostki masła
Nadzienie:
  • 1 op serka mascarpone- 250g
  • 1 mała puszka słodzonego mleka kondensowanego
Przygotowanie:
  • Składniki muszą być zimne
  • ciasteczka, czekoladę oraz masło ucieramy(powstanie konsystencji mokrego piasku)
  • wykładamy na dno formy do tarty i wstawiamy do lodówki
  • Serek mascarpone i  mleko przekładamy do miski i miksujemy ok 15 minut. Powinien powstać gęsty, jednolity krem.
  • Krem wykładamy na schłodzony spód tarty. 
  • Schładzamy przez min. 2 godziny.
  • Dekorujemy świeżymi malinami i oprószamy cukrem pudrem, SMACZNEGO!
P.S. 
Jeśli nie lubicie malin, możecie je zastąpić na przykład truskawkami lub jagodami:)