wtorek, 30 grudnia 2014

Fileciki w panierce z pesto własnej roboty:)

Składniki:
na 2 porcje
  • 2 filety z kurczaka
  • 0,5 kubka sera typu parmezan
  • mąka
  • jajko
  • 1 op makaronu, najlepiej tagliatelle

pesto:
  • 0,5 opakowania rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 0,5 kubka startego dojrzewającego sera
  • kilka pistacji
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek Moinini Basilico lub Classic
Przygotowanie:
  • filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki
  • obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym z odrobiną wody jajku i smażymy na oliwie 
  • makaron gotujemy
  • składniki na pesto blendujemy, podsmażamy, dorzucamy ugotowany makaron
  • makaron oprószamy parmezanem, układamy polędwiczki i mandarynki
  • Smacznego:)