niedziela, 7 grudnia 2014

Świąteczne Gwiazdeczki Cytrynowe

Składniki:

  • 1,5 szkl mąki
  • 0,5 szkl miodu
  • 0,5 kostki margaryny Palma w złotym opakowaniu
  • 3 łyżki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • kandyzowana skórka cytrynowa
  • rodzynki
Przygotowanie:
  • masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy miód, cukier waniliowy, przesiewamy mąkę z proszkiem, dorzucamy skórkę oraz rodzynki, zagniatamy ciasto
  • wkładamy do zamrażalnika na około 1 godzinę
  • piekarnik nagrzewamy do temperatury 170*C, ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy, wycinamy gwiazdeczki, pieczemy około 15 minut na złoty kolor
  • dekorujemy lukrem i gotowe. SMACZNEGO!


Ciasta czy ciasteczka?