piątek, 27 marca 2015

Tagliatelle z Pieczarkami i Słodko - Ostrym Sosem

Składniki:
na 4-5 porcji

  • 1 op makaronu tagliatelle
  • 500 g pieczarek
  • 200 g słodkiej śmietanki 30%
  • 250 g pomidorków cherry
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  •  2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • sól
Przygotowanie:
  • wstawiamy wodę na makaron, pieczarki obieramy, kroimy w ćwiarteczki, pomidorki nakłuwamy wykałaczką, oliwę wlewamy na patelnię, kiedy będzie gorąca wrzucamy pomidorki, smażymy do momentu rozpadnięcia się:)
  • makaron gotujemy al dente
  • zalewamy śmietaną, blendujemy, doprawiamy papryką ostrą oraz pieprzem,
  • pieczarki smażymy na osobnej patelni na maśle z odrobiną oliwy, na złoty kolor, doprawiamy solą, słodką papryką oraz gałką, dodajemy je do pikantnego sosu pomidorowego
  • na patelnię wrzucamy makaron, mieszamy
  • podajemy gorący oprószony świeżo tartym parmezanem:)
  • SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz