Składniki:
ciasto:

- 2,5 kubka mąki pszennej
- 0,5 kubka cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 1 kostka masła lub margaryny
- 3 łyżki mleka
- 3 łyżki miodu
polewa orzechowa:
- 0,5 kostki masła
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki miodu
- 1 kubek posiekanych orzechów włoskich lub ziemnych
Krem:
- 0,5 kostki masła
- 1 op budyniu waniliowego
- 2 łyżki miodu
- 2 kubki mleka
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na polewę wrzucamy do rondelka, mieszamy (uwaga żeby polewa się nie przypaliła ), gorącą masę wykładamy na surowe ciasto.
- Wszystkie składniki na ciasto łączymy, wyrabiając na gładkie ciasto, które z kolei dzielimy na dwie części i pieczemy w dwóch wysmarowanych masłem foremkach, na jeden blat wykładamy przygotowaną polewę
- pieczemy na złoty kolor około 20 minut w temperaturze 180ºC
- budyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, dokładamy masło, a zamiast cukru- miód, przekładamy ciasto, na wierzchu układając blat z orzeszkami:)

- ciasto najlepsze jest na drugi dzień.