środa, 15 kwietnia 2015

Wątróbka drobiowa z Morelami w Malinowym sosie

Składniki:
  • 30 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 puszka moreli w lekkim syropie, lub 7-10 świeżych moreli
  • 1 kubek świeżych malin
  • 1 kubek ciemnych winogron
  • oliwa z oliwek
  • sól 
  • pieprz
  • 1 kubek kaszki kuskus
  • 2 kubki ciepłej wody
  • kurkuma
  • mięta
Przygotowanie:

  • wątróbkę myjemy, oczyszczamy, zalewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na około 30 minut
  • morele odcedzamy, smażymy na suchej patelni, dorzucamy umyte winogrona oraz maliny, dolewamy odrobinę oliwy
  • wstawiamy wodę, gorącą zalewamy kaszkę kuskus, doprawiamy miętą oraz kurkumą
  • wątróbkę obsmażamy na suchej patelni, przekładamy na talerzyk, aby odpoczęła
  • kiedy maliny się rozlecą do owoców przekładamy wątróbki, podgrzewamy, dolewamy pół kubka soku z moreli, doprawiamy solą i pieprzem
  • podajemy gorące:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz