Wątróbka drobiowa z Morelami w Malinowym sosie
Składniki:
- 30 dkg wątróbki drobiowej

- 1 puszka moreli w lekkim syropie, lub 7-10 świeżych moreli
- 1 kubek świeżych malin
- 1 kubek ciemnych winogron
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- 1 kubek kaszki kuskus
- 2 kubki ciepłej wody
- kurkuma
- mięta
- wątróbkę myjemy, oczyszczamy, zalewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na około 30 minut
- morele odcedzamy, smażymy na suchej patelni, dorzucamy umyte winogrona oraz maliny, dolewamy odrobinę oliwy
- wstawiamy wodę, gorącą zalewamy kaszkę kuskus, doprawiamy miętą oraz kurkumą
- wątróbkę obsmażamy na suchej patelni, przekładamy na talerzyk, aby odpoczęła
- kiedy maliny się rozlecą do owoców przekładamy wątróbki, podgrzewamy, dolewamy pół kubka soku z moreli, doprawiamy solą i pieprzem
- podajemy gorące:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz