Składniki:
3 marchewki- 4 łyżki cukru trzcinowego
- 1 kubek mąki
- 0,5 kostki masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Galaretka:
- 1 łodyżka rabarbaru
- 1 kubek truskawek
Przygotowanie:
- marchewki zcieramy na tarce o drobnych oczkach, mieszamy z cukrem oraz mąką, proszkiem, dodajemy schłodzone masło, zagniatamy na jednolite ciasto
- z ciast formujemy kulę, wstawiamy do lodówki
- dżem przekładamy na patelnię, podgrzewamy, dokładamy pokrojony w plasterki rabarbar oraz truskawki, podsmażamy, ciągle mieszając i uważając aby nie przypalić dżemu
- Piekarnik nagrzewamy do temp 180"C
- Cisto wałkujemy u wycinamy ciasteczka- z tej ilości składników otrzymamy 15- 16 sztuk ciasteczek
- ciastka układamy na formie wyłożonej papierem i pieczemy około 15-20 minut
- po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia, po czym przekładamy dżemem:)
- SMACZNEGO!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz