Krem Z Zakochanych Marchewek
Składniki:
- pęczek marchewki
- 2 litry bulionu drobiowego
- 2- 3 łyżki lubczyku
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 kubka tartego Parmiggiano reggiano
- 1 serek topiony emmentaler
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego
Przygotowanie:

- bulion przygotowujemy wedle uznania, ja uważam że najlepszy jest na skrzydełkach:) do wywaru wrzucamy umyte i pokrojone na talarki marchewki, ząbek czosnku
- kiedy będą miękkie- blendujemy, dodajemy tarty ser dojrzewający oraz serek topiony, ponownie miksujemy
- na koniec doprawiamy lubczykiem i papryką, wymieszanymi z jogurtem
- podajemy na gorąco lub na zimno z kleksem jogurtu
- SMACZNEGO:)
P.S
- jeśli pominiecie sery- zupa nie straci na konsystencji, będzie łagodniejsza,
- a bulion zamiast drobiowy może być warzywny- w wersji wegetariańskiej:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz