wtorek, 21 lipca 2015

Krem Z Zakochanych Marchewek

Składniki:
  • pęczek marchewki
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 2- 3 łyżki lubczyku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 kubka tartego Parmiggiano reggiano 
  • 1 serek topiony emmentaler
  • 1 kubeczek jogurtu naturalnego
Przygotowanie:

  • bulion przygotowujemy wedle uznania, ja uważam że najlepszy jest na skrzydełkach:) do wywaru wrzucamy umyte i pokrojone na talarki marchewki, ząbek czosnku
  • kiedy będą miękkie- blendujemy, dodajemy tarty ser dojrzewający oraz serek topiony, ponownie miksujemy
  • na koniec doprawiamy lubczykiem i papryką, wymieszanymi z jogurtem
  • podajemy na gorąco lub na zimno z kleksem jogurtu
  • SMACZNEGO:)
P.S
  • jeśli pominiecie sery- zupa nie straci na konsystencji, będzie łagodniejsza,
  • a bulion zamiast drobiowy może być warzywny- w wersji wegetariańskiej:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz