piątek, 27 listopada 2015

Pulpeciki w sosie kokosowym z serem kozim

Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego najlepiej wieprzowo- wołowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pomarańcza
  • 2 szalotki
  • 200 g kaszy pęczak
  • pieprz
  • sól
  • słodka papryka
  • ostra papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 100 ml mleczka  kokosowego
  • 1 łyżka masła
  • 3 plasterki sera koziego
Przygotowanie:
  • mięso mieszamy z solą i pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i posiekaną szalotką
  • formujemy niewielkie kuleczki, które podsmażamy na odrobinie oleju rzepakowego dokładamy fileciki z pomarańczy
  • kaszę gotujemy według informacji na opakowaniu kiedy się ugotuje przekładamy na patelnie z odrobina masła i dokładamy pokrojoną w kosteczkę paprykę
  • pulpeciki zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy masło doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką wedle uznania
  • ścieramy skórkę z limonki, dokładamy pokruszony ser kozi
  • serwujemy gorące z kaszą i sosem:)
  • smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz