Polędwiczki w musztrodowo- maślankowej marynacie z mizerią
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 4 łyżki ostrej musztardy np Sarepskiej
- 1 kubek maślanki
- tymianek
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- 400 g ziemniaków
- 2 ogórki
- koperek
- 1 kubek jogurtu greckiego
Przygotowanie:
- polędwiczkę myjemy, kroimy w plasterki, lekko rozbijamy przygotowujemy marynatę- mieszamy maślankę z musztardą i tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy polędwiczki, odstawiamy
- ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiarteczki, gotujemy
- ogórki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki i solimy
- polędwiczki smażymy na odrobinie oliwy z obu stron
- ogórki odsączamy, zalewamy jogurtem doprawiamy koperkiem i pieprzem
- ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki, podsmażamy na oliwie
- podajemy gorące w towarzystwie mizerii
- Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz