czwartek, 19 maja 2016

Polędwiczki w musztrodowo- maślankowej marynacie z mizerią

Składniki:
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 4 łyżki ostrej musztardy np Sarepskiej
  • 1 kubek maślanki
  • tymianek
  • oliwa z oliwek
  • sól 
  • pieprz
  • 400 g ziemniaków
  • 2 ogórki
  • koperek
  • 1 kubek jogurtu greckiego
Przygotowanie:
  • polędwiczkę myjemy, kroimy w plasterki, lekko rozbijamy przygotowujemy marynatę- mieszamy maślankę z musztardą i tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy polędwiczki, odstawiamy
  • ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiarteczki, gotujemy
  • ogórki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki i solimy
  • polędwiczki smażymy na odrobinie oliwy z obu stron
  • ogórki odsączamy, zalewamy jogurtem doprawiamy koperkiem i pieprzem
  • ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki, podsmażamy na oliwie
  • podajemy gorące w towarzystwie mizerii
  • Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz