Składniki:
- 1 kubek puree z ugotowanych buraczków
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- kostka masła
- 3 jajka
- 0,5 kubka mąki kokosowej
- 0,5 kubka cukru trzcinowego
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 kubki malin( mogą być mrożone)o
- 2op śmietany 30%(ok400 ml)
- 1 tabliczka czekolady Karmelove od E.Wedel
- 2 łyżki żelatyny
- 3 łyżki zimnej wody
Przygotowanie:
- Piekarnik ustawiamy na 180°C w opcji na grzanie góra dół. Przygotowujemy masę na Brownie.
- Jajka uciekamy na puch z cukrem, czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej dodając pokrojone w kostkę masło, sypkie składniki przesiewamy do jednej miski
- Do roztopionej czekolady dodajemy buraczki, masę jajeczną oraz stopniowo wsypujemy suche składniki.
- Wylewamy na wysmarowaną odrobiną masła i oprószoną foremkę - u mnie kwadrat 30/30
- Pieczemy 25-30 minut, do efektu suchego patyczka.
- Żelatynę naczamy w odrobinie wody
- Jedno opakowanie śmietany podgrzewamy, dodajemy połamaną karmelową czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia do ciepłej masy dokładamy namoczoną żelatynę, maliny i czubatą lyzke buraczanego puree, blendujemy na gładką masę.
- Pozostałą śmietanę ubijamy i obie masy łączymy delikatnie. Odstawiamy.
- Tak przygotowany mus wykłady na ostudzone ciasto. Odstawiamy do ostygnięcia.
- SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz