- 2 jajka
- 20 dkg margaryny, najlepiej Kasi
- 2 szklanki mąki
- odrobina cukru do smaku
nadzienie:
- 1 mała puszka papai w lekkim syropie
Przygotowanie:
- Masło ucieramy z cukrem i jajkami na puszystą masę.
- Dosypujemy mąkę.Wyrabiamy ciasto.
- Ciasto wstawiamy na około 20 minut do lodówki.Wyjmujemy z lodówki, wałkujemy.
- Ciastem można wyłożyć silikonowe foremki do muffinek, jak i standardowe foremki do kruchych babeczek.
- Ciasto nakłuwamy widelcem, wsypujemy do środka papaję, posypujemy cynamonem lub cukrem cynamonowym, zakrywamy okręgami wyciętymi z ciasta- też należy je ponakłuwać.
- Wstawiamy do piekarnika na dosłownie 15 minut- do momentu aż ciasto będzie złote.
Smacznego:)
P.S
Oczywiście owoce Papai można zastąpić innymi:) Np. jabłkami, lub też na przykład kremem. Unikajcie jednak malin, czy truskawek, ponieważ mają zbyt dużo soku i ciasto się rozpłynie.