na 2 porcje
- 2 piersi z kurczaka
- mały jogurt naturalny
- papryka słodka
- kurkuma
- mięta
- sól
- pieprz
- mix sałat- lodowej, rzymskiej, świeżego szpinaku i rukoli
- pomidor
- mozarella lub feta
- kurczaka myjemy, oprószamy solą i pieprzem. przekładamy do miseczki i zalewamy jogurtem wymieszanym z kurkumą, papryką i mięta
- wkładamy do lodówki na ok. pół godziny
- w międzyczasie kroimy pomidora i ser, mieszamy z umytą i osuszoną sałatą
- kurczaka wyjmujemy z lodówki i układamy na folii aluminiowej, tak aby udało nam się do zawinąć, zalewamy marynatą jogurtową i wstawiamy do nagrzanego na 180' piekarnika.
- pieczemy w zależności od wielkości piersi 30-40 minut.
- upieczoną pierś wyjmujemy z piekarnika kroimy w plasterki i układamy na sałatce. Polewamy jogurtem. Serwujemy z pieczywem czosnkowym lub ziołową bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz