masa serowa:
- 1 kg mielonego twarogu
- 3 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka mleka
- 1 budyń waniliowy lub śmietankowy
- 1 cukier waniliowy
- rodzynki
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 kostki margaryny
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki śmietany
- Składniki na ciasto mieszamy i wylepiamy blachę
- Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy ze szczyptą soli na pianę
- Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dolewamy mleko, olej, wsypujemy budyń, cukier waniliowy oraz rodzynki, dodajemy ser.
- Masę serową wylewamy na ciasto i pieczemy w temp. 160'C przez około 40 minut,
- 10- 15 minut przed końcem pieczenia, kiedy ser już się zetnie wylewamy na wierzch pianę z białek.
- Smacznego:)
P.S.