na 4-5 porcji
- 1 porcja rosołowa
- 2 kostki rosołowe drobiowe Knorr
- 2 brokuły
- 1 kubek słodkiej śmietany
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 3 łyżeczki ostrej papryki
- sól
- pieprz
- 1 kubek tartego żółtego sera
- garść ziół prowansalskich
- 1 op makarony typu Chow Mein
- Porcję gotujemy ok 45 minut, dorzucamy kostki rosołowe, po czym wyjmujemy mięso.
- Brokuły myjemy dzielimy na mniejsze różyczki i wrzucamy do rosołu, gotujemy do miękkości.
- Blendujemy.
- Wrzucamy starty ser i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami i papryką, Do śmietany dolewamy dwie łyżki ciepłej zupy, mieszamy po czym całą zawartość przelewamy do garnka.
- Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3 minuty i serwujemy z zupą.
- Smacznego!