Spód:
- 300 g OREO
- 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
- 1/4 kostki masła
Nadzienie:
- 150 g pianek marshmallows
- kubek pełnego mleka (3,2%)
- 0,5 kubka likieru liczi
- 2 op śmietany kremówki
- kilka malin
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na spód,czyli ciasteczka, czekoladę oraz masło wkładamy do blendera i miksujemy na mokry piasek
- Przygotowujemy formę na tartę - smarujemy masłem. Wysypujemy do niej ciasteczkową masę i formujemy dno oraz boki. Schładzamy, do momentu przygotowania nadzienia.
- Mleko i pianki marshmallows umieszczamy w garnuszku. Lekko podgrzewamy, mieszając, do rozpuszczenia pianek w mleku i powstania piankowego mleczka. Uwaga: nie dopuszczamy do wrzenia!
- Piankowe mleczko przelewamy do innego naczynia, dolewamy likier, wymieszać, następnie wystudzić.
- Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej wystudzone piankowe mleczko oraz zblendowane maliny i mieszamy (łyżką, nie mikserem), aż do połączenia i powstania jednolitej masy.
- Gotową masę wykładamy na spód i wstawiamy na ok 4 godziny do lodówki:)
- Przed podaniem dekorujemy pokruszonymi ciasteczkami, piankami oraz czekoladą:) Smacznego :)