na 6 porcji
- 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka
- 1 op świeżej rukoli
- 1 op sera feta
- 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego
- pieprz
- słodka papryka
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
Purée kukurydziane:
Przygotowanie:
- filety myjemy, osuszamy, rozcinamy wzdłuż tak aby powstały kieszonki, nacieramy pieprzem
- ziemniaki obieramy, gotujemy
- rukolę, czosnek oraz fetę blendujemy, dolewamy odrobinę oliwy z oliwek, oraz starty twardy ser, mieszamy, tak przygotowane nadzienie nakładamy do kieszonek
- ziemniaki zgniatamy, doprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy odsączoną kukurydzę, stopniowo dolewamy śmietanę
- nafaszerowane filety spinamy wykałaczkami i smażymy na złoty kolor z obu stron, następnie wstawiamy do piekarnika
- podajemy z purée kukurydzianym lub penne:) SMACZNEGO!
P.S
- z purée możemy łyżką do lodów uformować kuleczki i zapiec je w piekarniku razem z filetami!
PYCHA!