na 12 sztuk
- 1 duży jogurt naturalny
- 2 jajka
- 0,5 kostki masła
- 0,5 kubka cukru
- 1 budyń waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 1 kubek mąki tortowej
- Nutella
Przygotowanie:
- masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia
- składniki mokre, czyli jogurt oraz jajka mieszamy, dolewamy masło, dodajemy cukier i dosypujemy po łyże mąki wymieszanej z budyniem oraz proszkiem do pieczenia
- nakładamy do foremek, na dno po dużeeeej łyżce Nutelli, przykrywamy ciastem do 2/3 wysokości foremki
- Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez około 20 minut
- Podajemy oprószone pudrem, SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz