Składniki:
ciasto:
- 1 kostka masła
- 6 żółtek
- 0,5 kubka cukru muscovado
- 6 łyżek kakao
- 2 budynie śmietankowe
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 kubki mąki pszennej
Nadzienie:
- 25 dkg malin mogą być mrożone
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 1 kubeczek śmietanki kremówki ( 200ml)
- 1 cukier waniliowy
- 6 białek
- 20 dkg wiórków kokosowych
- 2 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
- masło ucieramy z cukrem i kakao, dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kolejno wbijamy jajka
- zagniatamy gładkie ciasto, odkładamy do lodówki
- piekarnik ustawiamy na 180*C
- maliny wrzucamy do miseczki doprawiamy imbirem, gałką oraz papryką
- białka ubijamy ze szczyptą soli oraz cukrem pudrem na pianę, delikatnie mieszamy z wiórkami
- w osobnej miseczce ubijamy kremówkę z cukrem waniliowym, dodajemy do bezy kokosowej
- całość mieszamy z proszkiem budyniowym
- foremkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, wyklejamy 3/4 ciasta, wylewamy masę, wysypujemy maliny, przykrywamy łatkami z pozostałej części ciasta
- Pieczemy około 30-40 minut
- SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz