spód:
- 1op ciastek maślanych
- 0,5 kubka orzechów włoskich
- 0,5 kostki masła
nadzienie:
- 3 tabliczki dobrej jakości czekolady- 2 mleczne i 1 gorzka
- 1 kubek śmietanki 36%
- 0,5 kubka mąki
- 0,5 kubka cukru
- 3 jajka
- przygotowujemy spód: ciastka blendujemy z orzechami, masło roztapiamy, dodajemy do okruszków, mieszamy
- przekładamy do formy na tartę
- ustawiamy piekarnik na 200"C
- czekoladę łamiemy na kosteczki, zalewamy śmietaną, podgrzewamy
- jajka ubijamy z cukrem na puch, dosypujemy mąkę, masę stopniowo dolewamy do roztopionej czekolady
- Masę wylewamy na spód z okruszków
- pieczemy około 30-35 minut
- przed podaniem schładzamy w lodówce
- SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz