Laseczki migdałowe
Składniki:
- 200g mielonych migdałów
- 100g cukru pudru
- cukier waniliowy
- 2 białka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 100g płatków migdałowych
polewa:
Przygotowanie:
- Zmielone migdały mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym, mąką oraz białkami, tak aby powstała jednolita masa
- Z masy formujemy wałeczki o długości ok 12-15 cm i obtaczamy w płatkach migdałowych
- Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy wałeczki, których jedną stronę lekko zawijamy tak, aby powstała laseczki
- pieczemy ok 20 minut w temp 180'
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i moczymy w niej upieczone ciasteczka:) możemy też posypać płatkami migdałowymi część oblaną czekoladą...
- Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz