Składniki:
- 1 kg mielonego twarogu
- 1 kubeczek śmietanki kremówki
- 4 jajka
- 2 łyżki masła
- 1 kubek cukru pudru
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń śmietankowy
- 1 cukier waniliowy
- szczypta soli
Przygotowanie:
- piekarnik ustawiamy na 180"C
- Ser mieszamy z masłem, dosypujemy mąkę lub budyń
- śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym,
- Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy do sera, następnie dokładamy śmietanę
- Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie dokładamy do masy serowej.
- Pieczemy ok 60 minut, po upieczeniu zostawiamy w uchylonym piekarniku do ostygnięcia.
- Ostudzony oprószamy cukrem pudrem, polewamy czekoladą lub lukrem:)
- Smacznego:)