Składniki:
Spód:- 1 op markiz czekoladowych np.: HIT caramel brownie
- 1 tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady
- 0,5 kostki masła
Nadzienie:
- 1 op serka mascarpone- 250g
- 1 mała puszka słodzonego mleka kondensowanego
Przygotowanie:
- Składniki muszą być zimne
- ciasteczka, czekoladę oraz masło ucieramy(powstanie konsystencji mokrego piasku)
- wykładamy na dno formy do tarty i wstawiamy do lodówki
- Serek mascarpone i mleko przekładamy do miski i miksujemy ok 15 minut. Powinien powstać gęsty, jednolity krem.
- Krem wykładamy na schłodzony spód tarty.
- Schładzamy przez min. 2 godziny.
- Dekorujemy świeżymi malinami i oprószamy cukrem pudrem, SMACZNEGO!
P.S.
Jeśli nie lubicie malin, możecie je zastąpić na przykład truskawkami lub jagodami:)