na 4-5 porcji
- 1 op makaronu tagliatelle
- 500 g pieczarek
- 200 g słodkiej śmietanki 30%
- 250 g pomidorków cherry
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- oliwa z oliwek
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
- wstawiamy wodę na makaron, pieczarki obieramy, kroimy w ćwiarteczki, pomidorki nakłuwamy wykałaczką, oliwę wlewamy na patelnię, kiedy będzie gorąca wrzucamy pomidorki, smażymy do momentu rozpadnięcia się:)
- makaron gotujemy al dente
- zalewamy śmietaną, blendujemy, doprawiamy papryką ostrą oraz pieprzem,
- pieczarki smażymy na osobnej patelni na maśle z odrobiną oliwy, na złoty kolor, doprawiamy solą, słodką papryką oraz gałką, dodajemy je do pikantnego sosu pomidorowego
- na patelnię wrzucamy makaron, mieszamy
- podajemy gorący oprószony świeżo tartym parmezanem:)
- SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz