Filety z Mintaja w towarzystwie KARMELIZOWANEGO Bakłażana
Składniki:
- 1 bakłażan
- 4 łyżki cukru
- oliwa z oliwek
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- 4 filety z mintaja lub innej rybki, którą lubicie
- 2 łyżeczki natki pietruszki
- oregano
- bazylia
- pieprz
- sól
- 4 kawałki marynowanej czerwonej papryki
- 1 kubek soczewicy
- 2 kubki wody
Przygotowanie:
- rybę oprószamy pieprzem, natką, bazylią oraz oregano
- bakłażana kroimy w kosteczki wielkości około 2cm, posypujemy ostrą papryką
- cukier wysypujemy na sucha patelnię, roztapiamy, wrzucamy bakłażana, mieszamy, dolewamy odrobinę oliwy z oliwek, a także pokrojoną w kosteczki paprykę
- rybę smażymy na patelni wyłożonej pergaminem
- soczewicę płukamy pod bieżącą wodą i gotujemy według instrukcji na opakowaniu w 2 kubkach wody, doprawiamy solą
- Podajemy gorącą z warzywami oraz ugotowaną soczewicą:)
- SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz