- wątróbkę myjemy, oczyszczamy, zalewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na około 30 minut
- morele odcedzamy, smażymy na suchej patelni, dorzucamy umyte winogrona oraz maliny, dolewamy odrobinę oliwy
- wstawiamy wodę, gorącą zalewamy kaszkę kuskus, doprawiamy miętą oraz kurkumą
- wątróbkę obsmażamy na suchej patelni, przekładamy na talerzyk, aby odpoczęła
- kiedy maliny się rozlecą do owoców przekładamy wątróbki, podgrzewamy, dolewamy pół kubka soku z moreli, doprawiamy solą i pieprzem
- podajemy gorące:)
środa, 15 kwietnia 2015
Wątróbka drobiowa z Morelami w Malinowym sosie
Składniki:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz