- 500 g mięsa mielonego najlepiej wieprzowo- wołowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 pomarańcza
- 2 szalotki
- 200 g kaszy pęczak
- pieprz
- sól
- słodka papryka
- ostra papryka
- 1 czerwona papryka
- 100 ml mleczka kokosowego
- 1 łyżka masła
- 3 plasterki sera koziego
- mięso mieszamy z solą i pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i posiekaną szalotką
- formujemy niewielkie kuleczki, które podsmażamy na odrobinie oleju rzepakowego dokładamy fileciki z pomarańczy
- kaszę gotujemy według informacji na opakowaniu kiedy się ugotuje przekładamy na patelnie z odrobina masła i dokładamy pokrojoną w kosteczkę paprykę
- pulpeciki zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy masło doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką wedle uznania
- ścieramy skórkę z limonki, dokładamy pokruszony ser kozi
- serwujemy gorące z kaszą i sosem:)
- smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz