na 4 porcje
- 8 plasterków schabu
- 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
- 8 plasterków serka koziego
- musztarda francuska
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- 100 g kaszy jaglanej
- 1 pęczek dymki
- 1 łyżka masła
- schab myjemy, oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem z jednej strony smarujemy musztardą, układamy po jednym plasterku serka i zawijamy nasze roladki w szynkę
- smażymy na odrobinie oliwy z oliwek z obu stron, aż się zrumienią
- kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- dymkę kroimy podsmażamy na maśle dorzucamy ugotowana kaszę
- na kaszy układamy gorące, zarumienione roladki
- Smacznego!
- do całości dobrze pasuje sałatka z chrupiącej sałaty lodowej z winogronem i pomidorkami koktajlowymi w sosie vinegret
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz