składniki:
- 4 białka
- 0, 5 kubka cukru
- 2 op śmietany kremówki
- 0, 5 kubka solonych orzeszków arachidowych
- 0, 5 kubka orzeszków arachidowych w karmelu
- 0, 5 kubka pistacji
- 1 laska wanilii
- sól (1 łyżeczka)
- 10 - 15 szt krówek
Przygotowanie:
- piekarnik ustawiamy na termoobieg temp 160*C
- białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę, dokładamy część orzeszków, część zostawiamy do dekoracji
- masę przekładamy na wyłożoną papierem blachę do pieczenia
- pieczemy przez 40- 45 minut
- w międzyczasie przygotowujemy krem- jedną śmietanę gotujemy z solą dodajemy kilka krówek studzimy
- drugą śmietanę ubijamy, dodajemy nasionka wanilii i pozostałe pokrojone na mniejsze kawałeczki krówki
- do ubitej śmietany dodajemy ostudzoną masę krówkową oraz krówki delikatnie mieszamy
- krem wykładamy na bezę i wstawiamy do lodówki
- podajemy posypaną orzeszkami:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz