- 2 op mleczka kondensowanego niesłodzonego ( 500ml)
- 3 różnokolorowe galaretki
- 2 łyżeczki żelatyny
- 3,5 kubka wody
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 op biszkoptów
- 1 kieliszek wiśniówki
- sok z 1 cytryny
Przygotowanie:
- wodę gotujemy, przelewamy do 3 kubeczków, rozpuszczamy w nich galaretki, w pozostałej wodzie namaczamy żelatynę
- schłodzone mleko ubijamy mikserem, rozdzielamy do czterech miseczek, 3 łączymy z galaretkami do czwartej dosypujemy kakao i wlewamy żelatynę
- na dno foremki - może być keksówka, układamy biszkopty, wiśniówkę mieszamy z sokiem z cytryny, nasączmy biszkopty
- na biszkopty wykładamy po kilka łyżek pianki w każdym kolorze, powtarzamy aż do wypełnienia foremki:)
- wierzch możemy udekorować wiórkami z czekolady białej lub gorzkiej, bądź zalać galaretką, czy też ozdobić bitą śmietaną:)
- SMACZNEGO!
P.S
- kolory galaretek zależą od waszych upodobań smakowych, możecie także zachować równe warstwy a biszkopty pominąć lub zamienić na herbatniki:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz